Nogle ting, du måske ikke vidste om nummerplader og nummerpladeoplysning

06 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Nogle ting, du måske ikke vidste om nummerplader og nummerpladeoplysning

Har du nogensinde set racerløb, hvor de kørende skal skynde sig i pitstoppen og få fikset noget ved bilen af den ene eller anden årsag?

Vi skal ikke til at analysere den slags F1-løb, men jeg tror, de fleste af os kan blive enige om, at det gør jævnt hurtigt at se dem navigere rundt i pitten, hvor alle hjælperne arbejder som en sammentømret enhed.

Hvis der går over 10 sekunder, så er der enten noget virkelig galt med bilen, eller man arbejder ikke effektivt nok.

Nogle gange ser man den slags løb og tænker, hvis de biler kan køre så gnidningsfrit så længe, mens de er i sådan en kort tur i pitten, hvorfor kan en mekaniker så ikke arbejdere hurtigere på et autoværksted og levere et lige så flot resultat?

Det skal vi ikke gøre os til dommere over her i dette indlæg, men lad os tage et eksempel med en nummerplade.

Faktisk er det ikke sværere at lire selve pladen ud af sin holder, end at praktisk talt alle mennesker kan gøre det med en skruetrækker, og nogle gange kan det gøres endnu lettere.

Dette tager ikke så lang tid at udføre, og skal man have holderen med af, så tager det heller ikke så lang tid heller.

Du har måske læst, at det er vigtigt, at ens nummerplade med nummerpladeoplysningerne hænger sammen med bilen, som den tilhører, hvilket kan komme på tale, når man for eksempel køber en ny/brugt bil fra biltorvet.dk.

Så kan man måske undre sig over, at det er så nemt at fjerne den nummerplade, men det er både for at skåne bilen, så man ikke ødelægger den ved at skrue en nummerplade fast på den.

Og så skal politiet let kunne tage den af, hvis det skulle blive nødvendigt, men hvis du siger du vedkommende, at nummerpladen er faldet af, så vil personen ikke tro dig, da nummerpladen stadig sidder virkelig godt fast.

Spørg også dig selv: Hvornår har du sidst set en nummerplade falde af en bil?

Flere Nyheder