Husk at få vandet dit højbed godt med vand

24 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Et højbed indebærer i langt de fleste tilfælde, at blomsterne i bedet ikke har kontakt med jorden, selvom der kan være forskellige typer, hvor man netop sørger for, at rødderne har kontakt med jorden.

Her får de jo naturlig næring nede fra jorden, og de kan suge almindeligt vand til sig og få besøg af insekter, der er gavnlige for dem, som kun kan komme via jordvejen og ikke luftvejen.

Så hvis du har nogle blomster i et højbed, hvor de har godt med muld, så er det stadig ikke det samme, som at de har kontakt med jorden.

Derfor skal du sørge for at holde ekstra meget øje med det, og det gælder specielt, hvis man har mange højbede samme sted, hvor de måske står sammen med blomsterbede eller andre højbede, der netop har kontakt med jorden.

Giv rigeligt med vand til blomsterne i højbedet

Nu skal man selvfølgelig ikke drukne ens blomster, og du skal altid give dem vand efter, hvad det er for en type blomst, og hvor meget vand de her behov for – har man flere typer blomster i samme bede, så må man dosere det derefter.

I tørre perioder er der dog som regel brug for mere vand.

Har man højbedet stående i et overdækket område, så skal man specielt huske at vande dem, da de så ikke kan modtage regnvejr.

Har man med mange blomster at gøre på den ene eller anden måde, så må man lægge en strategi for, hvornår man vander de forskellige blomster.

Man bør dog lige tilse dem, inden man øser vand på dem, da det kan have regnet tidligere, eller de simpelthen ikke har brug for vand.

Men det er altid generelt smart at tilse blomsterne i højbedene for at se, hvordan de har det.

Leder du efter et godt højbed, så skaf det hos https://www.lyngeshop.dk/hoejbede.

Flere Nyheder