by

Gammeldags kanelsnegle – det lækreste bagværk

Af alle de typer bagværk, der findes, hører kanelsneglen til de helt store favoritter blandt børn såvel som voksne. Kanelsnegler har det hele: Sødme, fylde, blødhed og sprødhed. Den forførende og krydrede duft af kanel, der breder sig, når man lige har sat et hold kanelsnegle i en varm ovn, får tænderne til at løbe i vand hos store og små. Og der er intet, der siger hygge, som denne forjættende duft – det skulle da lige være, når man serverer de små lækkerbiskener, eller sætter tænderne i den lune, nybagte kanelsnegl.

Bag selv kanelsnegle – det er nemt!

Måske har du købe kanelsnegle hos bageren, og hver gang ærgret dig over, at de er så dyre, når nu de smager så fortryllende. Men der er ingen grund til fortvivlelse – det er både nemt, sjovt og hyggeligt selv at bage de herlige snegle derhjemme. Og det er en rigtig god familieaktivitet. Det er nemlig ikke sværere, end at børnene sagtens kan være med.

Ingredienser til kanelsnegle

Der er ikke den store mystik ved kanelsnegle – og ingredienslisten er enklere, end du måske tror. Ud over mælk, mel, smør, salt, sukker, flormelis æg og gær – som de fleste ofte har stående i skabet alligevel – er det mest eksotiske, du skal bruge til de perfekte kanelsnegle, kanel til fyldet og lidt kardemomme til at give smagen lidt kant. Den klassiske kanelsnegl er penslet med æg og pyntet med glasur af flormelis og vand. Men dette kan varieres efter smag og behag. Nogen foretrækker chokoladeglasur, andre farverigt krymmel, og atter andre drysser de lune snegle med flormelis. Du kan ligeledes variere højden og tykkelsen på dine snegle, alt efter hvad du foretrækker – og der er ingen, der siger, at du skal holde dig til det kvantum fyld, som opskriften angiver!

Du kan finde grundopskriften på kanelsnegle på dk-kogebogen.dk