by

Få hjælp til opdatering af skøde i forbindelse med ny bolig

Et af de mest centrale og vigtige dokumenter i forbindelse med køb af bolig er skødet. Når du køber ny bolig, eller overtager en bolig efter eksempelvis et familiemedlem, er det vigtigt, at du sikrer dig, at skødet opdateres i forbindelse hermed. Ellers kan du hurtigt komme galt af sted, idet skødet er den eneste offentlige stadfæstning af dit retmæssige ejerskab af boligen.

Hvad er tinglysning af skøde?

Et skøde skal altid tinglyses. Når et skøde tinglyses, betyder det, at skødet optages i Tingbogen. Tingbogen er offentlig tilgængelig for alle med NemID. Hvis en bolig er til salg, og man er i tvivl om ejerforholdet, kan man altid logge på Tingbogen og sikre sig, at sælger og ejer er den samme person. Derfor er det også vigtigt for dig som køber af en hus eller af en lejlighed, at skødet opdateres i det øjeblik overdragelsen har fundet sted. Så er du nemlig sikker på, at sælger ikke kan sælge boligen endnu en gang, og dermed score dobbelt fortjeneste.

Kan jeg selv udfærdige mit eget skøde?

Det korte svar er ja. Der er ingen formelle regler for, hvem der må – eller hvem der ikke må – udfærdige et skøde. Men det er en rigtig god idé at få professionel hjælp til såvel udfærdigelse som tinglysning af skødet. Det er nemlig vigtigt, at det går 100% efter bogen, således at du til hver en tid kan være sikker på, at det er et gyldigt skøde, som står opført i Tingbogen.

Det behøver ikke at være specielt dyrt at få ordnet alle formaliteterne omkring skødet af en fagperson. Denne fagperson vil som oftest være en boligadvokat – som du alligevel bør have kontakt til i forbindelse med køb eller overdragelse af bolig.

Hvis du er i markedet efter en dygtig og kompetent boligadvokat, kan du finde en billig én af slagsen på https://eboligadvokat.dk/skoede/