by

Autolakering – kan det køre af sig selv?

Hvis man ikke lige ved, hvad autolakering er, så kan man måske foranlediges til at tro, at der er tale om lakering, som bliver udført af sig selv per automatik.

Det sker da også nogle steder, og det vender vi tilbage til.

Dog er der her i denne sammenhæng mere tale om, at man laver lakering på automobiler, som jo er det lange ord for biler, der bare er gået mere eller mindre i glemmebogen.

De fleste foretrækker også at lave denne lakering i hånden, om det så er via dem selv, der laver lakeringen, eller de hyrer professionelle til at gøre det, som har de rette lokaler, remedier og beskyttelse til at gøre det.

Men hvordan foregår autolakering så, når det kører for sig selv, og hvordan kunne man ellers forestille sig, at det foregår?

Det ser vi nærmere på i dette skriveri.

Autolakering, når det kører selv

Det var Ford, der opfandt det med samlebåndsarbejde, hvor hver medarbejder havde en station, hvor man udførte det samme arbejde hver gang, så alle havde en opgave, og man derfor hurtigt kunne samle en bil – og derved også sælge den billigere, da det blev nemmere og hurtigere at lave dem, så alle fik råd til dem.

Med tiden er mange af de opgaver blevet overtaget af robotter, og det kan man synes om, hvad man vil.

Dette ser man blandt andet, når biler skal farves på stribe i en fabrik, hvor man har sindrige systemer og maskiner til at udføre den slags.

Det samme kan jo lade sig gøre med lakering, men der er ingen garanti for, at den så bliver lagt helt godt nok i alle kanter.

Så skal man måske hen at have en endnu mere sindrig robot, som man kan indstille efter den enkelte bil, men indtil da vælger de fleste stadig at gøre den slags selv såsom ved autolakering i Hjørring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *